Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več.

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

9. Business Café Slovenija – Kako uspeti z nakupom franšize?

12/12/2018 od 18:00 do 20:00

Business Café as a new way of doing business. 

Business Café as a new way of doing business.

Če so vaše sanje biti lastnik podjetja, lahko razmislite o ustanovitvi ali nakupu obstojočega podjetja, ki je naprodaj. Lahko pa razmišljate o tem, da bi kupili franšizo. Glavna prednost združevanja v franšizni sistem je v zmanjšanju tveganja, ki je povezano s poslovnim okoljem.

Nekateri menijo, da so franšize najboljša pot, ker so že uveljavljene blagovne znamke. Franšizij dela “pod okriljem” blagovne znamke, ki je že znana in prisotna v mislih javnosti. Tako je veliko lažje pritegniti stranke. Franšiziji imajo tudi koristi od ugleda, zaščitene trgovske znamke, avtorskih pravic, poslovnih spretnosti, kot tudi drugih proizvodnih postopkov, ki so kot pravica v lasti franšizorja.

Ali je franšiza poslovna priložnost ali past? Vse to in še več z našimi gosti dogodka, ki so uspešni franšiziji. Zakaj so se odločili za franšizo ter vse prednosti in slabosti le te, se bomo pogovarjali v sredo, 12. 12. 2018, ob 18. uri v Maxi klubu.

Naš prvi gost: Jernej Pirc

Jernej je soustanovitelj in direktor BNI za področje Adria regije. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani matematik, magisterij pa je naredil iz ekonomskih znanosti. BNI v Adria regiji vodita skupaj z ženo Brigito že od leta 2009. Preden se je podal na podjetniško pot je deloval v korporativnem svetu. Bil je Vodja prodaje za Bližnji vzhod na področju telekomunikacij, deloval je kot komercialni direktor in svetovalec uprave v industriji široke potrošnje in bil je Vodja kabineta predsednika uprave v KD Group. V prostem času rad kuha – pravi, da še raje tudi dobro je 😊, vozi avtomobil in potuje po celem svetu. Nič čudnega, saj ga zelo navdušujejo jeziki in sedaj se uči že svoj 6 tuji jezik – arabščino – govoriti in pisati.

Naša druga gostja: Jasna Žaler Culiberg

Jasna je soustanoviteljica, solastnica ter direktorica razvoja poslovanja v otroškem kreativnem mestu Minicity, ki domuje v ljubljanskem BTCju. Z možem, Miho Culibergom, ki sta odlična ekipa tako poslovno kot zasebno, mesto za otroke, ki se širi tudi izven Ljubljane in meja Slovenije, vodita skupaj s partnerji že peto leto. Letno to edinstveno in poučno mesto za otroke obišče preko 65.000 obiskovalcev. Jasna se ukvarja s komuniciranjem, marketingom in z odnosi z javnostmi, pogosto vodi različne dogodke in še vedno rada deli svoja popotniška doživetja na potopisnih predavanjih, v preteklosti zelo aktivna članica Slovenskega društva za odnose z javnostmi, precej let je vodila regijska srečanja PRSS 02 v domačem kraju. Športnica po srcu, 15 let profesionalnega jahanja so jo pripeljali do vrhunske tekmovalke v preskakovanju ovir s konji. Je mamica 3 malih otrok in 2 priženjenih in zato je njen uspeh zapisan v planiranju in optimiziranju prioritet naslednjega tedna, zato nam je čast da bo z nami delila svoje neprecenljivo znanje in izkušnje.

Miha Mermal, izvršni direktor za marketing in trajnostni razvoj, BTC d.d. (@BTC City) BTC City,
Miha Culiberg – soustanovitelj, solastnik ter direktor razvoja Minicity Ljubljana
Tamara Buhin – Manager za razvoj franšiz pri Optiprint d.o.o. namestnica predsednika sekcije slovenskih franšiznih družb
Nina Dremelj – predsednica franšizne sekcije Slovenija

Z nami bo tudi izkušena hrvaška podjetnica, svetovalka, blogerka, avtorica in ustanoviteljica Business Caféa, Kristina Ercegović. Od leta 2011 je posel razširila v kar 8 držav, kasneje pa svojo licenco tudi umaknila iz določenih trgov. Kaj je botrovalo takšni odločitvi in kako se je njeno delo v teh letih spremenilo bo delila z nami na dogodku. Pred kratkim je izšla njena nova knjiga Najjači si kad si svoj – v slovenskem prevodu Najmočnejši si, ko si avtentičen, v kateri boste odkrili  vse modrosti velikih svetovnih podjetniških gurujev in predvsem kako reševati vsakdanje podjetniške izzive.

POSLOVNA PRILOŽNOST

Nekdanja novinarka Željka Maraš, danes podjetnica iz Zagreba, prihaja s storitvijo Jem doma, prinaša domače jedi v domove prezaposlenih ljudi. Predstavila bo svojo franšizo, kjer nudi specializirano, vendar hkrati prilagojeno gostinsko in kuharsko storitev na domači način, na domu stranke. Njihove gospodinje bodo kupile svežo hrano in v vašem domu pripravljale obroke za vsakodnevne potrebe ali za praznične priložnosti.

Uradni del dogodka traja 1.5 ure, za tem sledi mreženje podjetnikov in vplivnežev ter ustvarjanje novih poslovnih priložnosti.

ZBIRAMO HRANO ZA ANINO ZVEZDICO
December je mesec, ko voščimo lepe želje, se veselimo, podarjamo. Nekateri nimajo velikega razloga za veselje, zato bomo tudi na dogodku 9. Business Café Slovenija – Kako uspeti z nakupom franšize? z zbiranjem hrane z daljšim uporabnim rokom in kozmetike pomagali družinam, ki to pomoč potrebujejo. Prosimo vas, da ste tudi sami dobrodelni in svoje prispevke odložite ob vhodu na dogodek v škatlo Anina zvezdica / Ana’s little star

KDAJ: sreda, 12. december 2018, ob 18. uri

KJE: Maximarket, Maxi klub, Trg republike 1, Ljubljana

PARKIRIŠČE: parkirna hiša Maximarket, Parkirna hiša Kongresni trg

VSTOPNINA: 22€, vključuje prijetno druženje s podjetniki, kavo in čaj, nove smernice, ideje za posel in sodelovanje ter networking.

Utrinke iz preteklega dogodka si lahko pogledate na Facebook galeriji.

Ker je to zadnji dogodek v letu 2018, bomo tudi skupaj nazdravili in imeli malce drugačno mreženje.

Podrobnosti

Datum:
12/12/2018
Čas:
18:00 do 20:00
Dogodek Category:
Spletna stran:
http:// https://zoryevents.com/event/kako-uspeti-z-nakupom-fransize/

Organizator

Zory Events, organizacija poslovnih dogodkov Zorica Jakolin s.p.
Email:
zori@zoryevents.com

Prizorišče

Maximarket, Maxi klub, Trg republike 1, Ljubljana
Trg republike 1
Ljubljana, Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
https://www.maxi.si/sl/maxi-klubski-salon/
Zory Events